Durianas Truffleat

Kodėl durianui tai patinka? Durian triufelių traškučiai

malonumas
I Monthon duriang yra dideli vaisiai, vidutiniškai sveriantys nuo 3 iki 5 kilogramų, paprastai būna nuo ovalo iki cilindro, smailėjančios formos, kartais su netaisyklingais iškilimais, todėl atrodo kaip širdelė. Vaisiaus paviršius padengtas tankiais, smailiais trikampiais smaigaliais, o spalva svyruoja nuo šviesiai žalios iki šviesiai rudos iki aukso rudos spalvos. Po spygliuotu paviršiumi yra baltas, kempinėtas vidus su keliomis kameromis, gaubiančiomis minkštimo skilteles. Kiekviena minkštimo skiltelė turi pusiau kietą paviršių, atskleidžiantį storą, kreminį, sviestinį vidų su mažomis kietomis sėklomis. Monthong durianai pasižymi švelniu aromatu, palyginti su kitomis durianų rūšimis, ir sodriu, saldžiu, šiltu ir sudėtingu aromatu, apibūdinamu kaip vanilės, karamelės, pipirų ir sieros natų mišinys.

Metų laikai
I durianas „Monhong“ galima įsigyti karštuoju Tailando sezonu, o didžiausias derliaus nuėmimas nuo balandžio iki rugpjūčio.

Dabartiniai faktai
Monthong durian, botaniškai klasifikuojama kaip Durio zibethinus, yra didelė tajų veislė, priklausanti Malvaceae šeimai. Tailandas yra pagrindinis duriano gamintojas ir eksportuotojas, o šalyje yra daugiau nei 234 veislių, iš kurių tik kelios veislės auginamos komerciniam naudojimui. „Monhong durian“ sudaro daugiau nei pusę visos Tailando duriano produkcijos ir yra labiausiai eksportuojama veislė, nes vaisiai gali būti laikomi maždaug dvidešimt dienų nesugedę. Pavadinimas Monthong išvertus iš tajų kalbos reiškia „auksinė pagalvė“, atspindinti veislės storą, minkštą minkštimą, o sezono metu ši veislė dažnai randama gatvės prekeiviuose, vietiniuose turguose ir sunkvežimiuose, kurie važiuoja per rajonus, parduodančius vaisius. ant megafonų. Tailandietiški durianai tradiciškai nuimami, kol jie nėra visiškai prinokę. Manoma, kad šis procesas prailgina vaisių galiojimo laiką, o šis metodas taip pat sukuria tvirtą, bet minkštą vaisių tekstūrą ir švelnų saldų skonį. Šiuo metu tarp Tailando ir Malaizijos vyksta intensyvi konkurencija dėl durianų gamybos, o Monthong durian yra išskirtinė veislė, kuria prekiaujama ir eksportuojama iš Tailando į kaimynines rinkas.

Maistinė vertė
Monthong durianai yra puikus vitamino C šaltinis – antioksidantas, stiprinantis imuninę sistemą, didinantis kolageno gamybą ir mažinantis uždegimus. Vaisiai taip pat yra geras kalio šaltinis skysčių lygiui organizme subalansuoti, magnio – kraujospūdžiui reguliuoti, ląstelienos – virškinamąjį traktą stimuliuojančiam, mangano – padedantis virškinti baltymus, juose yra mažesnis fosforo, geležies, vario ir cinko kiekis. .

programos
Monthong durian gali būti naudojamas įvairiuose brandinimo etapuose tiek žaliam, tiek virti, įskaitant kepimą ir virimą. Jaunas minkštimas yra tirštos, tvirtos tekstūros, dažniausiai supjaustomas ir kepamas kaip traškučiai, susmulkintas ir įmaišomas į karį arba plonai pjaustomas ir įmaišomas į šviežias salotas. Tailande Monthong durianai dedami į massaman karį, kad suteiktų sodrų, umami skonį, taip pat kartais ruošiami kaip som tom, žalios, traškios salotos, pagamintos iš žolelių, žuvies padažo ir neprinokusių vaisių. Kai Monthong durian bręsta, minkštimas dažniausiai valgomas tvarkingas, pašalintas, sutrinamas į salotų padažus arba sumaišomas į pastas ir naudojamas kaip ledų, vaisių suktinukų ir pyragaičių užpilas. Minkštimą taip pat galima įmaišyti į lipnius ryžius, įmaišyti į kavą arba virti su sirupu, kad susidarytų saldus desertas. Monthong durian puikiai dera su atogrąžų vaisiais, įskaitant mangostaną, rambutaną, gyvatės vaisius, mangus ir kokosus, česnakus, askaloninius česnakus, citrinžolę ir galangalą, šokoladą, vanilę ir tokias žoleles kaip kalendra, kmynai, mėtos ir kario milteliai. Visas, nepjaustytas Monthong durianas porą dienų išsilaikys kambario temperatūroje, tačiau laiko trukmė labai priklausys nuo vaisiaus sunokimo derliaus nuėmimo metu. Prinokę vaisiai turi būti valgomi nedelsiant, kad jų skonis ir tekstūra būtų geriausi. Mėsos dalis sandariame inde galima laikyti 2-5 dienas. Monthong durian taip pat gali būti užšaldytas ir eksportuojamas į rinkas visame pasaulyje.

Etninė/kultūrinė informacija
Monthong durianai yra viena iš pagrindinių veislių durianas lankantis Chanthaburi vaisių festivalyje Chanthaburi provincijoje Pietryčių Tailande. Chanthaburi yra žinomas kaip Tailando „atogrąžų vaisių dubuo“, o kasmetiniame dešimties dienų festivalyje gegužės mėnesį pagrindinis dėmesys skiriamas vietiniams regione auginamiems augalams, įskaitant durianą. Festivalio metu „Monhong durian“ puikuojasi didelėmis krūvomis ant stalų, parduodami sveiki arba supjaustyti griežinėliais, o trumpą paros laiką netgi nemokamai išmėginami, todėl lankytojai gali paragauti įvairių veislių. Festivalio metu durianai taip pat parduodami virtuose gaminiuose, įskaitant traškučius, karį, saldainius, gėrimus ir desertus. Be duriano, vaisių festivalis yra žinomas dėl savo rankų darbo medinių baldų, rankų darbo gaminių ir kitų vietinių tropinių vaisių, tokių kaip mangostanas ir gyvatės vaisiai. Šie vietiniai vaisiai derinami su durianu, kad papuoštų dideles plūdes ir skulptūras kaip festivalio meno parodą. Vienas populiariausių festivalio renginių – greitojo valgymo konkursas, kurio metu dalyviai varžosi, kas per trumpiausią laiką suvalgys daugiausiai vaisių, laimėdami piniginį prizą.Geografija
Manoma, kad durianai kilę iš Sumatros, Malaizijos pusiasalio ir Borneo regionų ir nuo seniausių laikų augo laukiniai. Ankstyvaisiais laikais vaisiai buvo paplitę visoje Pietryčių Azijoje ir buvo pasodinti Tailando regionuose. Durianų auginimas Tailande išliko gana žemas daugelį amžių iki XIX amžiaus pradžios, kai Kinijos imigrantų antplūdis pradėjo auginti durianą komerciniam naudojimui. Kinijos imigrantai neprivalėjo dirbti su Tailando karaliaus kasmetiniais projektais, kaip buvo įpareigoti vietiniai Tailando gyventojai, todėl imigrantai galėjo kurti ir plėtoti didelius durianų ūkius. Iki XIX amžiaus pabaigos Tailande buvo sukurta daug naujų durianų veislių, skirtų plataus masto komerciniam auginimui. XX amžiaus viduryje Tailando vyriausybė siūlė ūkininkams žemės paskatas išvykti iš Bankoko upių krantų į atokias žemės ūkio provincijas, tokias kaip Chanthaburi, kad išplėstų durianų auginimą, o tai galiausiai paskatino iki šiol naudojamas gamybos vietas. Monthong durianų istorija dažniausiai nežinoma, ekspertai atskleidė veislę iki Tailando XX amžiaus pabaigoje. Šiandien Monthong durian sudaro didžiąją dalį durianų, pagamintų Tailande ir auginami šios šalies provincijose. Rayong, Chumpon ir Chanthaburi. Monthong durian taip pat eksportuojami švieži ir sušaldyti visame pasaulyje.

Panašūs straipsniai