Aom durian triufelių traškučiai

Azijos vaisius, kuriuos mėgo daugiau nei 1 milijardas žmonių, turintis begalinę maistinę vertę

malonumas

I durianas Mėnesiniai vaisiai yra dideli, vidutiniškai sveriantys nuo 3 iki 5 kilogramų, paprastai turi ovalią arba cilindrinę, smailėjančią formą, kartais su netaisyklingais iškilimais, todėl atrodo kaip širdelė. Vaisiaus paviršius padengtas tankiais, smailiais trikampiais smaigaliais, o spalva svyruoja nuo šviesiai žalios iki šviesiai rudos iki aukso rudos spalvos. Po spygliuotu paviršiumi yra baltas, kempinėtas vidus su keliomis kameromis, gaubiančiomis minkštimo skilteles. Kiekviena minkštimo skiltelė turi pusiau kietą paviršių, atskleidžiantį storą, kreminį, sviestinį vidų su mažomis kietomis sėklomis. Monthong durianai pasižymi švelniu aromatu, palyginti su kitomis durianų rūšimis, ir sodriu, saldžiu, šiltu ir sudėtingu aromatu, apibūdinamu kaip vanilės, karamelės, pipirų ir sieros natų mišinys.

Metų laikai

I durianas „Monhong“ galima įsigyti karštuoju Tailando sezonu, o didžiausias derliaus nuėmimas nuo balandžio iki rugpjūčio.

Dabartiniai faktai

I Monthong durian, botaniškai klasifikuojami kaip Durio zibethinus, yra didelė tajų veislė, priklausanti Malvaceae šeimai. Tailandas yra pagrindinis duriano gamintojas ir eksportuotojas, o šalyje yra daugiau nei 234 veislių, iš kurių tik kelios veislės auginamos komerciniam naudojimui. „Monhong durian“ sudaro daugiau nei pusę visos Tailando durianų produkcijos ir yra labiausiai eksportuojama veislė, nes vaisiai gali būti laikomi maždaug dvidešimt dienų nesugedę. Pavadinimas Monthong išvertus iš tajų kalbos reiškia „auksinė pagalvė“, atspindinti veislės storą, minkštą minkštimą, o sezono metu veislė yra plačiai randama gatvės prekeiviuose, vietiniuose turguose ir sunkvežimiuose, kurie važinėja per rajonus, parduodančius vaisius. megafonuose. Tailandietiški durianai tradiciškai nuimami, kol jie nėra visiškai prinokę. Manoma, kad šis procesas prailgina vaisių galiojimo laiką, o šis metodas taip pat sukuria tvirtą, bet minkštą vaisių tekstūrą ir švelnų saldų skonį. Šiuo metu tarp Tailando ir Malaizijos vyksta intensyvi konkurencija dėl durianų gamybos, o Monthong durian yra išskirtinė veislė, kuria prekiaujama ir eksportuojama iš Tailando į kaimynines rinkas.

Maistinė vertė

I Monthong durian yra puikus vitamino C šaltinis, antioksidantas, stiprinantis imuninę sistemą, didinantis kolageno gamybą ir mažinantis uždegimą. Vaisiai taip pat yra geras kalio šaltinis skysčių lygiui organizme subalansuoti, magnio – kraujospūdžiui reguliuoti, skaidulų – virškinamąjį traktą stimuliuojančio, mangano – padedantis virškinti baltymus ir mažesnis fosforo, geležies, vario ir cinko.

programos

Monthong durian gali būti naudojamas įvairiuose brandinimo etapuose tiek žaliam, tiek virti, įskaitant kepimą ir virimą. Jaunas minkštimas yra tirštos, tvirtos tekstūros, dažniausiai supjaustomas ir kepamas kaip traškučiai, susmulkintas ir įmaišomas į karį arba plonai pjaustomas ir įmaišomas į šviežias salotas. Tailande Monthong durianai dedami į massaman karį, kad suteiktų sodrų, umami skonį, taip pat kartais ruošiami kaip som tom, žalios, traškios salotos, pagamintos iš žolelių, žuvies padažo ir neprinokusių vaisių. Kai Monthong durian bręsta, minkštimas dažniausiai valgomas tvarkingas, pašalintas, sutrinamas į salotų padažus arba sumaišomas į pastas ir naudojamas kaip ledų, vaisių suktinukų ir pyragaičių užpilas. Minkštimą taip pat galima įmaišyti į lipnius ryžius, įmaišyti į kavą arba virti su sirupu, kad susidarytų saldus desertas. Monthong durian puikiai dera su atogrąžų vaisiais, įskaitant mangostaną, rambutaną, gyvatės vaisius, mangus ir kokosus, česnakus, askaloninius česnakus, citrinžolę ir galangalą, šokoladą, vanilę ir tokias žoleles kaip kalendra, kmynai, mėtos ir kario milteliai. Visas, nepjaustytas Monthong durianas porą dienų išsilaikys kambario temperatūroje, tačiau laiko trukmė labai priklausys nuo vaisiaus sunokimo derliaus nuėmimo metu. Prinokę vaisiai turi būti valgomi nedelsiant, kad jų skonis ir tekstūra būtų geriausi. Mėsos dalis sandariame inde galima laikyti 2-5 dienas. Monthong durian taip pat gali būti užšaldytas ir eksportuojamas į rinkas visame pasaulyje.

Etninės

Monthong durian yra viena iš pagrindinių durianų veislių, rodomų Chanthaburi vaisių festivalyje Chanthaburi provincijoje Pietryčių Tailande. Chanthaburi yra žinomas kaip Tailando „atogrąžų vaisių dubuo“, o kasmetiniame dešimties dienų festivalyje gegužės mėnesį pagrindinis dėmesys skiriamas regione auginamiems vietiniams augalams, įskaitant durianą. Festivalio metu „Monhong durian“ puikuojasi didelėmis krūvomis ant stalų, parduodami sveiki arba supjaustyti griežinėliais, netgi trumpą paros laiką nemokamai išmėginami, todėl lankytojai gali paragauti įvairių veislių. Festivalio metu durianai taip pat parduodami virtuose gaminiuose, įskaitant traškučius, karį, saldainius, gėrimus ir desertus. Be duriano, vaisių festivalis yra žinomas dėl savo rankų darbo medinių baldų, rankų darbo gaminių ir kitų vietinių tropinių vaisių, tokių kaip mangostanas ir gyvatės vaisiai. Šie vietiniai vaisiai derinami su durianu.

Panašūs straipsniai